Xerrada sobre la deportació republicana als camps nazis

Febrer 1, 2016

En commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust que se celebra cada 27 de gener, i en el marc del projecte Palamós Ciutat Educadora, el departament d’ensenyament de l’ajuntament de Palamós va organitzar una xerrada, adreçada als estudiants de 4t d’ESO de l’Institut Palamós i de l’escola Vedruna d’aquest municipi sobre el que va significar la deportació republicana als camps nazis.

La conferència va anar a càrrec del Sr. Enric Garriga, que presideix l’Amical de Mauthausen i altres camps, entitat adreçada a treballar per la conservació de la memòria històrica de la deportació republicana i per a la prevenció del feixisme i la defensa dels Drets Humans.

La xerrada es va estructurar en dues parts. Una primera que tractà la part històrica de la deportació republicana als camps nazis, la seva cronologia, característiques, etc per posar de manifest les figures dels republicans i republicanes espanyols en el context de la lluita contra el feixisme a Europa, el que va representar el nazisme i les polítiques concentracionàries, i la seva relació amb la situació actual a Europa.

I una segona part es va explicar la metodologia i el desenvolupament del projecte de Xarxa Mai Més, a partir de la implicació del mon municipal, dels ajuntaments, instituts i entitats de la ciutat; i a partir de les històries dels deportats locals i dels projectes “amb rostre”.